Vissenopzee-logo-512-def

Makreel vissen

Makreel vissen

Juni tot en met september is de beste tijd voor makreel vissen op zee. Dit is namelijk de periode dat de scholen makreel in de Nederlandse kustwateren voorkomen. Langs de kust kom je deze vis dan ook veel tegen. In de Noordzee, Ooster- en Westerschelde, Eemsmond en ook in de Waddenzee. 

Makreel vissen op zee is een spannende manier van zeevissen. Geschikt voor jong en oud. Daarbij maakt het niet uit of je een ervaren of beginnende visser bent. Daarom is het ook erg leuk voor een dagje zeevissen met familie en kinderen. 

Makreelvissen Lauwersoog

Makreelvissen Lauwersoog is bij uitstek een goede vertrekhaven. Vanaf hier vaar je langs de Wadden naar de Noordzee toe. In Nederland zijn er nog enkele schepen waar je aan boord kan voor een dag makreel vissen. De MS Tender is er één van, welke in de thuishaven Lauwersoog is gelegen. 

Tijdens het zeevissen Noordzee seizoen worden er dagelijks vistours georganiseerd. Je kan kiezen voor een dagdeel makreelvissen Lauwersoog of boek een hele dag ankervissen Zeeland. Het voordeel van een hele dag vissen op zee is dat het schip verder kan varen en je langer de tijd hebt op een goede vangst.

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 14

 

Makreel vissen Zeeland

Makreel vissen Zeeland is ook goed te combineren met wrakvissen of ankervissen Zeeland. De zeer ervaren schipper Frank van de MS Tender weet precies waar de scholen makreel zich schuilhouden. Ga je een dag wrakvissen Vlissingen dan weet hij ook de mooiste plekken te vinden. 

Dankzij de modernste apparatuur aan boord, ontgaat de schipper niets. Je beleeft een dag zeevissen om nooit meer te vergeten. Aan boord is plek voor maximaal 75 man. Reserveer van te voren een plekje. Ben je met een grote groep? Boek dan het groepsarrangement zee vissen bij de Tender. 

ms tender zeevissen vissen op zee sportvissen ankervissen wrakvissen kabeljauw vissen makreel vissen 11

Makreel paternoster

De meeste mensen vissen op makreel met makreel paternoster. Dit is eigenlijk niets anders dan een werphengel met een onderlijn van 3 tot 6 haken. Deze is voorzien van veertjes of glimmend folie. Onderaan hangt lood of pilker. Gebruik bij makreel vissen een nylon visdraad van 35/00 of 40/00. 

De techniek is vrij eenvoudig. De kapitein vaart met het schip rond naar een school makrelen. Als er een school gelokaliseerd is blijft de schipper boven de vis hangen. Je laat nu gecontroleerd de paternoster zakken. Vaak voel je tijdens het afzinken al aanbeten. Als je vangst hebt, vis je de paternoster met korte tikken weer omhoog.

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

zeevissen Zeevissen Lauwersoog

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!