Vissenopzee-logo-512-def

Alles over zeevissen

Alles over zeevissen

Alles over zeevissen leer je tijdens een vistour op het schip MS Tender. Zeevissen is een leuke en relaxte manier van vissen. De ruimte van de zee om je heen, de zoute zeelucht en de vele vissoorten zorgen elke keer weer voor een leuke dagje vissen op zee. Er zijn twee verschillende vormen van zeevissen, namelijk vanaf de kant of vanaf een schip. 

Vanaf de kant vis je voornamelijk met een strandhengel of surfcasting molen. Het vissen vanaf een boot is een andere tak van sport. Hiervoor worden vaak korte hengels en krachtige molens gebruikt. De kapitein van het schip zoekt naar interessante stekken als wrakken, scholen vis, bodemvissen of trek locaties waar de vis langs zwemt. 

Wat is zeevissen Noordzee?

Bij zeevissen Noordzee vertrek je met het schip Tender naar de Noordzee. De schipper weet waar de scholen vis zich bevinden en zal het schip hier naar toe leiden. Zodra de eerste bestemming op de Noordzee bereikt is, gooi je de hengel uit en wacht je tot je beet hebt. Bij zeevissen Noordzee kan je naar hartenlust vissen op makreel, wijting, schol en andere vis.

In de Noordzee zwemmen 220 soorten vissen. Wereldwijd zijn er meer dan 20.000 soorten zeevissen. De grootste Noordzee vis is de reuzenhaai van maximaal 15 meter lang. De kleinste Noordzee vissen zijn de grendeltjes. Deze zijn zo groot als een garnaal. Antwoord op de vraag ‘heb je voor zeevissen Nederland een vergunning nodig’ is simpelweg nee. 

Zeevissen Vlissingen

Soorten bodemvissen

De verschillende soorten bodemvissen leven op de zeebodem en voeden zich met bodemdieren en kleine vissoorten. Vaak hebben deze vissen een kleurpatroon dat lijkt op de zeebodem. Bodemvissen graven zich ook vaak in. Bodemvissen zijn bijvoorbeeld schar, wijting, gul, schol, tarbot, schelvis en tong.

Bij ankervissen wordt er op de bodem van de zee gevist waarbij de uptide methode wordt gebruikt. Hierbij moet je de hengel goed opwaarts werpen, zodat het aas goed plat op de zeebodem wordt gepresenteerd. Bij bodemvissen wordt gevist met paternoster met metalen afhouders. 

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 7

Zeevissen Noordzee seizoen

Het zeevissen Noordzee seizoen loopt het hele jaar. Je kan namelijk het hele jaar door een vistour maken met het nostalgische schip MS Tender en vissen op zee. Het hele jaar door kan er op kabeljauw gevist worden. Voor makreel vissen is het seizoen van mei tot eind september. Makreel vissen is ook één van de leuke uitjes Nederland.

Makreel is een vissoort die op doortrek is en daardoor alleen in de warmere maanden in de Nederlandse wateren te vinden is. Boek een keer een dagje zeevissen en leer alles over zeevissen. Ervaar hoe leuk, leerzaam en gezellig het is. MS Tender vaart in het seizoen vrijwel dagelijks uit voor zeevissen Lauwersoog. In het najaar varen we ook uit vanuit de haven Vlissingen, voor ankervissen en wrakvissen Vlissingen

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!