Vissenopzee-logo-512-def

Zeevissen op een boot

Zeevissen op een boot

Zeevissen op een boot is een fantastische manier om kennis te maken met deze vorm van sportvissen. Veel sportvissers starten met het vissen vanaf de kant. Maar als ze eenmaal ontdekt hebben wat zeevissen op een boot inhoudt, willen ze niet meer anders. Vissen op zee is in één woord fantastisch.

Het motorschip MS Tender voldoet in de behoefte van deze vorm van zeevissen. Vrijwel dagelijks organiseren wij een trip zeevissen. De thuishaven van ons schip Lauwersoog Haven. Vanaf hier vertrekken we geregeld voor een dagje zeevissen Noordzee, sportvissen Waddenzee en wrakvissen. In het najaar organiseren we ook geregeld een trip zeevissen vanuit Vlissingen Haven. 

Zeevissen Vlissingen

Geregeld wordt er door MS Tender een dagje zeevissen Vlissingen georganiseerd. Daarbij kan je kiezen voor een dagje wrakvissen of ankervissen Zeeland. Bij het wrakvissen Vlissingen vertrekt het schip vanuit de haven van Vlissingen naar een zeewrak wat op de bodem ligt. Bij wrakken zijn vaak kabeljauw vissen te vinden. 

Wrakvissen is een unieke tak van sport. Hierbij blijft het schip zo goed mogelijk boven het wrak driften, waarbij de vissers snel moeten handelen. Indien er een harde wind staat en stroming is moet het schip soms weer omkeren om terug te komen boven het wrak. Voor het ankervissen wordt de uptide-methode gebruikt, waarbij het aas plat op de zeebodem wordt aangeboden. Hierbij wordt gevist met paternoster.

MS Tender

Waar zeevissen op een boot?

Waar zeevissen op een boot? De kapitein van MS Tender weet waar hij heen moet varen om verse vis te vangen. MS Tender is voorzien van de meeste moderne en geavanceerde apparatuur waarmee de scholen vis en grote wrakken op de zeebodem te traceren zijn. 

Schipper Frank, gestart als jongste schipper van Nederland, weet precies waar de vissen zich schuilhouden. Een dag meevaren op zijn boot voor vissen op zee is daarom nog altijd een groot succes. Wil je ook een keertje meevaren? Neem dan contact met ons op en reserveer een plekje aan boord. 

Zeevissen Noordzee

Soorten zeevissen

In de Noordzee zwemmen zo’n 220 soorten zeevissen rond. Van de grote reuzenhaai van 15 meter lang tot kleine vissen. In de zomer wordt er voor zeevissen Nederland vooral gevist op de zomer gul, dit zijn jonge kabeljauwen welke zich schuilhouden bij de wrakken op de zeebodem. Naast kabeljauw vissen is er ook veel makreel, horsmakreel, steenbolk, ponen en zelfs pietermannen te vangen. 

In de zomerperiode vaart het schip uit voor makreel vissen. De scholen makreel zwemmen in de ondiepe wateren en zijn eenvoudig te vangen. Vaak is een ochtend of middag trip zeevissen voldoende om je koelbox goed te vullen met verse vis. In de zomer is er ook tong te vangen, evenals wijting, gul en schol. Nieuwsgierig geworden naar een dagje zeevissen? Boek een plek op het schip Tender Lauwersoog en beleef de visdag van je leven. Bekijk alvast de foto’s zeevissen.

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!