Vissenopzee-logo-512-def

Visvoer zeevissen

Visvoer zeevissen

Visvoer zeevissen blijft voor vissen onweerstaanbaar. De natuurlijke geuren die het aas uitstoten trekken de zee vissen aan. Maar wat kies je als je een dagje zeevissen boekt? Wormen, schaaldieren, koppotige, zagers, schelpdieren of pieren? Alle deze aassoorten zijn effectief bij vissen op zee

Echter welk visvoer zeevissen je kiest, bepaalt welke vissoort je aantrekt. Vrijwel iedere vis eet zeepieren en zagers. Wil je specifiek op kabeljauw vissen? Kies dan voor het visvoer shads. Als je een trip zeevissen boekt bij MS Tender is het belangrijk dat je van te voren zeepieren besteld, want deze zijn niet standaard aan boord verkrijgbaar.

Aas voor zeevissen

Het aas voor zeevissen kan je kopen in hengelsportzaak of dierenwinkel. De zeepier is veruit de meest bekende, gekochte en populairste aas voor zeevissen. Vrijwel elke vis kan je verleiden met zeepieren. Let wel op dat de vissen in de zee een sterke voorkeur hebben voor verse zeepieren. 

Indien je een dagje zeevissen boekt en je hebt zeepieren bij je die al lange tijd in de koelkast bewaard lagen, dan merk je dat je vangst minder is. 

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 19

Aas voor zeevissen kopen

Voor je trip met de MS Tender kan je zeepieren reserveren. Deze kopen wij vers voor je in en liggen op je te wachten zodra je aan boord stapt voor een dag vissen op zee. In de hengelsportzaken kan je ook vers visvoer kopen. Let op dat je de zeepieren niet te lang in de koelkast laat liggen, wat dat vermindert de vangkracht tijdens het zeevissen. 

Eén van de nadelen van zeepieren is namelijk dat hij zichzelf van binnenuit opeet. Een zeepier die lange tijd zonder voedsel is geweest, is soms niet meer dan een dun velletje met een bijna vloeibare inhoud. Voor het zeevissen Nederland is hij dan vrijwel onbruikbaar. Controleer dus goed of de gekochte zeepieren nog vers zijn. Dit doe je door de zeepier aan te raken, ze moeten dan bewegen. 

Zeevissen Vlissingen

Zeevissen met natuurlijk aas

Bij zeevissen kan je niet om natuurlijk aas heen. Met geen andere type aas kan je een grote verscheidenheid aan vissoorten vangen. De zeepier is de echte allrounder voor het zilte water. De grote broer van de zeepier is de tap. Deze kan maar liefst 30 cm lang worden. De tap heeft nog een sterkere geur en kan je in klein stukje aan de haak als stoppertje voor het zeepier gebruiken. Hiermee vis je op alle platvissen, gul, wijting, zeebaars en aal. 

Zagers worden veel gebruikt als aas voor platvissen, gul wijting, geep en zeebaars. Zagers zijn in vergelijking met zeepieren minder kwetsbaar. Zagers worden dan ook veel gebruikt bij het wrakvissen. Strandkrabben of heremietkreeftjes kan je ook gebruiken voor aas. Deze zijn zeer geschikt voor het vissen op haaien in Zeeland. 

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!