Vissenopzee-logo-512-def

Zeevissen Friesland

Zeevissen Friesland

Voor een dagje Zeevissen Friesland kan je terecht bij sportvisserij MS Tender. Je vaart een dag mee op het nostalgische schip van 41,2 meter lang en 7,5 meter breed. De thuishaven van de Tender is Lauwersoog Haven, Friesland. Doordat er 75 man aan boord kunnen, zijn de zeevissen Lauwersoog kosten beperkt.  

Bij Tender Lauwersoog kan je namelijk al een dagje zeevissen goedkoop boeken vanaf 45 euro per persoon. Je stapt op in de haven van Lauwersoog en de schipper brengt je naar de vele scholen vis. Je kan kiezen voor een dagdeel (ochtend of middag) of een hele dag vissen op zee. Ook worden er meerdaagse vistochten georganiseerd.

Zeevissen Lauwersoog Tender

Een dagje zeevissen Lauwersoog Tender is een dag genieten van de buitenlucht, de relaxte sfeer aan boord en veel vissen op zee. Indien gewenst geeft de ervaren bemanning je tips over hoe je het beste een vis vangt. Je hoeft dus geen ervaren sportvisser te zijn om een dag mee te varen op Tender Lauwersoog. 

Zeevissen Lauwersoog is namelijk geschikt voor alle leeftijden, waarbij het niet uitmaakt of je een geoefende sportvisser of beginneling bent. Heb je geen hengel? Geen probleem, aan boord kan je alle visspullen huren of kopen. Van hengels en paternoster tot lood en bakkenvuller. De Tender boot Lauwersoog vaart vrijwel dagelijks uit voor een dagje zeevissen Friesland. 

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 31

Zeevissen Noordzee

Er zijn verschillende vistochten die je kan boeken bij MS Tender Lauwersoog. Een dagje zeevissen Noordzee bijvoorbeeld. Je vaart uit vanaf Lauwersoog haven. Het eerste uur van vissen op zee vaar je over de Waddenzee tussen de eilanden door naar de Noordzee. 

Bij een dagje zeevissen Noordzee vis je voornamelijk op makreel en wijting, maar er zwemmen natuurlijk ook andere vissen in de Noordzee. Je kan bovendien kiezen voor ankervissen of wrakvissen Noordzee. Bij alle vistochten mag je natuurlijk de vers gevangen vis mee naar huis nemen. Tip: neem van thuis een koelbox mee, zodat de vis heerlijk vers blijft.

wrakvissen zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 18

Ankervissen of wrakvissen

Bij ankervissen zoekt de schipper middels de geavanceerde apparatuur aan boord naar de scholen vis. Zodra hij deze heeft gevonden, gaat het schip voor anker. Bij ankervissen vis je op de bodem van de zee naar platvissen, schar, bot, wijting, gul en steenbolk. Bij ankervissen wordt de uptide-methode gebruikt. Dat wil zeggen stroomopwaarts werpen, extra lijn geven en wachten tot je beet hebt.

Bij wrakvissen wordt voornamelijk op kabeljauw gevist, aangezien deze vissen zich graag schuilhouden bij de wrakken op de zeebodem. Bij wrakvissen komt veel aan op de kunsten van de kapitein. Zodra het schip bij het wrak is gearriveerd, blijft hij boven het wrak driften. Als visser moet je snel je hengel uitgooien. Door de wind en stroming drijft het schip namelijk langzaam weg.

Vissen op zee

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!