Vissenopzee-logo-512-def

Wrakvissen noordzee

Wrakvissen Noordzee

Een dag wrakvissen Noordzee kan je boeken bij sportvisserij MS Tender Lauwersoog. Het nostalgische schip organiseert geregeld een dag vissen op zee boven verschillende wrakken. Dit kan zijn in de Noordzee voor zeevissen Friesland, maar ook voor een dagje wrakvissen Vlissingen. 

Overal op de bodem van de Noordzee liggen oude vliegtuig- of scheepswrakken waar de vissen zich schuil houden. Bij een wrak is veel voedsel te vinden en het geeft een goede beschutting voor bijvoorbeeld kabeljauw vissen, steenbolken, wijting en schar. 

Wat is wrakvissen?

Bij wrakvissen vaart het motorschip naar een wrak welke op de zeebodem ligt. Zodra de schipper de boot heeft gepositioneerd, start het driften boven het wrak en klinkt tevens de scheepstoeter. Dit is het teken dat het aas het water in mag. Iedereen aan boord staat op scherp en gooit de lijnen uit om het aas richting het wrak te laten afdalen. 

Je hebt relatief weinig tijd om je vishengel uit te gooien en het aas tot aan het wrak te laten zakken. Dit komt doordat de stroming en de wind het schip doen afdrijven tijdens het wrakvissen. Hierbij komen de vaarkunsten van de schipper om de hoek kijken. Hij moet goed driften en soms een omkeer maken, om weer goed boven het wrak te komen. Bekijk eens de foto’s zeevissen. 

Wrakvissen Noordzee zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 13

 

Wrakvissen tips

De bemanning van het schip voorziet je bij een dagje zeevissen graag van wrakvissen tips. Wees ook niet verbaasd als de ervaren sportvisser naast je, jou ook voorziet van handige tips. Bij het vissen op zee boven een wrak wordt voornamelijk kabeljauw, leng en steenwijting gevangen. Je kan kunstaas of zeepieren en zagers gebruiken. 

Met pilkers en ander grof kunstaas pik je hopelijk grote vissen van het wrak. De vistechniek is hetzelfde als bij het vissen met een paternoster en aas, zij het dat het met kunstaas een tikje agressiever vist. De onderlijn bestaat bij wrakvissen Noordzee uit 2 of 3 grote afhoudend met grote haken en zwaar lood van 300 gram. Een stevige vishengel is dan ook een vereiste bij wrakvissen Noordzee. 

Zeevissen Lauwersoog Wrakvissen Noordzee

 

Wat doen tegen zeeziekte?

De kans op zeeziekte bij het wrakvissen schrikt veel sportvissers al bij voorbaat af. Dat is nergens voor nodig, want je kan ook wat doen tegen de zeeziekte. Bovendien wordt niet iedereen zeeziek van zeevissen. Daarnaast zijn er tal van middeltjes verkrijgbaar die je helpen om niet ziek te worden bij vissen op zee. 

Je kan zeeziekte overwinnen door: Uitgerust aan boord te komen en de avond van tevoren geen of weinig alcohol te nuttigen. Bij het wakker worden zeeziekte pillen innemen. Ontbijt goed voordat je naar het schip gaat en eet gedurende de dag kleine porties. Vermijd dranken met cafeïne en koolzuurhoudende drankjes. Blijf in het midden van het schip en houd een vast punt aan op de horizon. 

Vissen op zee

Bel ons

0519-295949

MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!