Vissenopzee-logo-512-def

Ankervissen

Ankervissen

Ankervissen is één van de meest voorkomende soorten van visserij. Hierbij wordt vlak voor de kust of verder in zee het anker uitgegooid, waarna gestart wordt met bodemvissen. Je vist op de bodem van de zee naar platvissen, schar, bot, wijting, gul en steenbolk. Geniet bij het vissen op zee van het onderlinge contact en de ontspannen sfeer op het nostalgische schip.

Bij ankervissen op zee wordt de uptide-methode gebruikt, waarbij je de hengel met voldoende lijn stroomopwaarts werpt. Het aas wordt strak op de zeebodem aangeboden. De ervaren kapitein weet precies waar hij voor anker moet gaan om de aanwezigheid van vis te garanderen. Alle gevangen vis mag je natuurlijk meenemen naar huis.

Ankervissen De Tender

Bij ankervissen de Tender kan je een dag ankervissen Zeeland of zeevissen Lauwersoog boeken. Vanaf beide havens vaart de kapitein uit voor een heerlijk dagje zeevissen. Je kan een dagdeel of een hele dag ankervissen de Tender boeken. Tijdens het ankervissen wordt er vooral gevist op platvis. 

Het is de meest rustige vorm van zeevissen, De te vangen soorten bodemvissen is afhankelijk van de tijd van het jaar. In de winter en het voorjaar wordt bij ankervissen veel op kabeljauw, zeebaars en wijting gevist. In de zomer ontwaakt de tong en nestelt zich in de modderige bodems. 

Zeevissen Noordzee Sportvissen zee ankervissen

Ankervissen Westerschelde

Bij ankervissen Westerschelde vertrekt De Tender vanaf de haven in Vlissingen. Het is slechts 10 tot 15 minuten varen naar de Westerschelde. Het voordeel van de Westerschelde is dat deze redelijk beschut ligt, waardoor je minder op het water deinst. Prettig voor sportvissers die eerder last hebben van zeeziekte tijdens het vissen op zee.

Vooral in het najaar wordt er geregeld een dag zeevissen Vlissingen georganiseerd door sportvisserij Tender. Ook meerdaagse tochten zijn mogelijk. Houd de kalender in de gaten voor het ankervissen Zeeland. Aan boord is plek voor 75 man. Je kan uiteraard alleen komen, samen met je partner of met een groep. Bekijk ons arrangement zeevissen

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen ankervissen

Bodemvissen met lood

Bodemvissen met lood is de manier voor een geslaagde dag ankervissen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ankerlood met een gewicht tussen de 180 en 250 gram. Net over het ankerlood wordt een onderlijn of paternoster bevestigd met 2 of 3 haken. De grootte van de haken hangt af van de vis die je wilt vangen. 

De soorten bodemvissen die je kunt vangen zijn schar, wijting, gul, schol, tarbot, schelvis en tong. Als aas wordt vaak zeepieren of zagers gebruikt. Je kan het visvoer zeevissen van te voren bij MS Tender bestellen. Paternoster en lood zijn aan boord te koop. Tevens is het mogelijk om een complete hengel te huren. Informeer naar de mogelijkheden van een dagje zeevissen met de Tender.

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!