Vissenopzee-logo-512-def

Ankervissen zeeland

Ankervissen Zeeland

Een dag ankervissen Zeeland boek je bij MS Tender. De thuishaven van het zeewaardige schip is Lauwersoog. We varen echter geregeld vanuit Vlissingen haven uit voor een dag vissen op zee. Voor ankervissen Westerschelde of ankervissen Oosterschelde kan je bij ons terecht. 

Wil je deze vaart niet missen? Boek dan van te voren een plekje op het nostalgische schip de Tender. Het zal je aan niets ontbreken. Van ankervissen tips en een hoop gezelligheid tot zeepieren en een goede visvangst.

Ankervissen op zee

Bij ankervissen op zee bestaat de visvangst voornamelijk uit platvissen. Denk hierbij aan schar, schol en bot. Dit komt omdat dit bodemvissen zijn en je bij ankervissen op de zeebodem vist. Tussendoor kan het voorkomen dat een kabeljauw of wijting op je aas bijt. 

Ankervissen op zee is een relaxte manier van vissen. In tegenstelling tot wrakvissen heb je ruimschoots de tijd om de vissen te vangen. Het is daarom ook mogelijk om met twee hengels tegelijk te vissen, indien er voldoende ruimte is. Bij de vistochten wordt er uitleg en tips over ankervissen gegeven. 

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen Ankervissen

Ankervissen Westerschelde

Ankervissen Westerschelde heeft twee voordelen. Ten eerste is ongeveer 15 minuten varen vanaf de haven Vlissingen voor een dagdeel of dag ankervissen Vlissingen. Ten tweede ligt het schip redelijk beschut, waardoor je minder last hebt van het deinen. Dit is vooral prettig voor vissers die gevoeliger zijn voor zeeziekte. 

Bij het bodemvissen vis je vooral op de platvissen, zoals schar, wijting, gul, schol, tarbot, steenbolk, schelvis en tong. Vaak hebben deze vissen een kleurpatroon welke lijkt op de zeebodem. Ze graven zicht ook vaak in op de bodem van de zee. 

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen Ankervissen

Uptide methode

Bij ankervissen wordt de zogenoemde uptime methode gebruikt. Je werpt de hengel met voldoende lijn stroomopwaarts Hierbij laat je het aas langzaam zakken tot aan de zeebodem. Het is nu wachten tot een platvis jouw aas wilt bijten. 

Bodemvissen met lood is de beste wijze voor ankervissen. Het ankerlood heeft een gewicht van 180 tot 250 gram. Net over het lood wordt een onderlijn of paternoster bevestigd. Kies bij voorkeur voor een paternoster met metalen afhouders en een verzwaard model dat is voorzien van extra gewichtjes. Wil je meer weten over vissen op zee met MS Tender? Contacteer ons.

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!