Vissenopzee-logo-512-def

Beste tijd zeevissen

Beste tijd zeevissen

De beste tijd zeevissen is afhankelijk van welke vissoorten je wilt vangen. In de winter en het voorjaar is het de beste tijd om gul, zeebaars en wijting te vangen. Bij zeevissen op een boot kan je het hele jaar door kabeljauw, bot en schol vangen. 

Vanaf mei ontwaakt de tong uit haar winterslaap en nestelt zich in in de zanderige zeebodem. Op de dag graaft zij zich graag in, waarbij ze wacht om in de nachtelijke uren te gaan jagen. Het is een fabel dat je alleen in de nacht op tong kan vissen. Op de dag is een tong ook prima te vangen. Vooral in het voorjaar heeft de tong veel trek en jaagt ze ook overdag. 

Makreel vissen

Voor makreel vissen is de beste periode van half mei tot en met september. Makreel is een vissoort die op doortrek is en daarom in de zomer veel te vinden is. Wanneer de eerste blauwe makrelen gevangen worden, staan bijna alle schepen vol met vissers. De sportvissers komen dan ook vaak na een dagje zeevissen met gevulde koelboxen van het schip. 

Makreelvissen is de makkelijkste vis die er is. Huur een plek op het nostalgische schip Tender en beleef deze ervaring. De schipper gaat tijdens een ochtend of middag makreel vissen op zoek naar de scholen makreel. Met de geavanceerde apparatuur zijn ze snel gevonden, maar ook de meeuwen verraden al waar de scholen makreel zich bevinden. 

dagje zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 14

Zeevissen in het najaar

Bij het zeevissen in het najaar wordt er voornamelijk gevist op kabeljauw en wijting. Grove wijting van meer dan 30 cm is een leuke vis om te vangen. Wijting aast niet alleen maar tegen de bodem, maar ook vlak daarboven. Verzwaarde onderlijnen zijn dus niet nodig. Zeepieren en zagers dienen als aas voor het vissen op zee naar wijting.

Voor het zeevissen Noordzee kan je bij sportvisserij kiezen voor een dagdeel, hele dag of meerdaagse vistours. Hierbij kan je kiezen voor ankervissen of wrakvissen. Het visvoer zeevissen kan je van te voren bestellen. Paternoster, lood en andere visspullen zijn wel op de dag zelf aan boord verkrijgbaar. Ook kan je een complete vishengel set huren. In de gezellige kombuis zijn heerlijke versnaperingen te koop. 

zeevissen vissen op zee ms tender kabeljauw vissen makreel vissen 23

Zeevissen Lauwersoog kosten

Waar moet je aan denken voor een dag zeevissen Lauwersoog kosten? Voor de actuele prijzen kan je MS Tender Lauwersoog contacteren. Bij het boeken kan je ook kiezen voor een All-in arrangement. Hierbij is alles inbegrepen, zoals de opstapprijs, versnaperingen en eventueel een complete hengelset.

Geregeld organiseert sportvisserij de Tender Lauwersoog meerdaagse vistochten. Informeer naar de data en prijzen. Aan boord zijn slaaphutten aanwezig en een gezellige kombuis. Ook kan je het schip in zijn geheel afhuren, voor bijvoorbeeld je trouwerij of bedrijfsfeestje. Ga vissen op zee en wordt een unieke ervaring rijker. 

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

vistoer vistocht vistour

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!