Vissenopzee-logo-512-def

Kabeljauw vissen

Kabeljauw vissen

Kabeljauw vissen op de Noordzee kan gedurende het hele jaar. Voor kabeljauw vissen vaar je met een schip uit naar de Noordzee, bijvoorbeeld vanaf Lauwersoog haven.Een goede plek om kabeljauw te spotten is bij een wrak. Wrakken in zee bieden namelijk een goede beschutting voor veel prooien waar de kabeljauw zich mee voedt. 

Het aas dat wordt gebruikt voor het vissen op kabeljauw is kunstaas, zeepier en zagers. Een dagje wrakvissen Noordzee is geschikt voor jong en oud. Daarbij maakt het overigens niet uit of je ervaring hebt of voor het eerst gaat zeevissen. Bekijk maar eens de verschillende foto’s zeevissen. Zowel sportvissers als beginnelingen vangen de grote kabeljauw.

Kabeljauw vissen Lauwersoog

Voor kabeljauw vissen Lauwersoog moet je zeker bij MS Tender zijn. Dit is een volwaardig zeeschip van maar liefst ruim 41 meter lang en 7,5 meter breed. Er kunnen dan ook 75 man aan boord voor een dagdeel, dag of meerdere dagen vissen op zee. Als je een vistoer van meerdere dagen boekt, overnacht je in de slaaphutten van het nostalgische schip.

Vanaf de thuishaven Lauwersoog vertrekt het schip, waarbij het langs de Wadden vaart naar de Noordzee toe. Onderweg kan je zeehonden spotten op de zandbanken. Een dagje zeevissen goedkoop boek je bij de Tender. Bij zeevissen Lauwersoog kom je ook alles over zeevissen te weten. Het is raadzaam om van te voren een plek te reserveren op het schip, want vol is vol. 

zeevissen vissen op zee ms tender

Kabeljauw soorten

Kabeljauw behoort samen met de wijting, schelvis, steenbolk, koolvis en pollak tot de familie van de kabeljauw soorten. Een grote kabeljauw kan wel tot 1,5 meter lang worden. Gemiddeld zijn de kabeljauw soorten tussen de 80 en 90 cm lang. De vis heeft een typische lange kendraad, waarmee hij op de zeebodem naar voedsel zoekt.

De kabeljauw soorten leven in de Noordelijk IJszee, het Noordoosten van de Atlantische Oceaan, de Oostzee en de Noordzee. Zodra je een dagje zeevissen boekt, mag je de vangst mee naar huis nemen. Je kan de witte rondvis bakken, stoven, stomen of op de barbecue bereiden. Tip is om een koelbox mee te nemen, waarin je de vissen gekoeld kan bewaren. 

zeevissen ms tender kabeljauw vissen

Zeevissen kabeljauw Noordzee

Voor een dag zeevissen kabeljauw Noordzee hoef je geen ervaren sportvisser te zijn. Op het schip geeft de bemanning je namelijk uitleg hoe je het beste kan zeevissen en welk aas je moet gebruiken. Is er niemand in de buurt, dan zijn er altijd sportvissers die je graag meer van hun kunsten laten zien. Een dagje vissen op zee is daarom voor alle leeftijden geschikt. 

Het is ook één van de leuke uitjes Nederland om bijvoorbeeld als vader en zoon te doen. Of ga een dag met een groep vrienden kabeljauw vissen op de Noordzee. De kapitein weet precies waar de grote scholen vis zwemmen. Uiteraard is het geen garantie dat je tijdens het zeevissen een vis vangt, maar gegarandeerd dat je een leuke dag uit beleeft.

Vissen op zee

Bel ons

06-22903225
MS tender

Arrangement

Bij een ALL-IN arrangement zijn inbegrepen:
2x koffie, thee chocolademelk of cappuccino
2x belegd broodje (ham of kaas) of tosti
2x bier, borrel of frisdrank
1x broodje bal of worst of frituur met saus
1x zakje pinda’s, koek of snoep

zeevissen Zeevissen Lauwersoog

Vistoer

Er worden ook speciale meerdaagse reizen georganiseerd, waardoor we verder op zee kunnen varen. In het verleden hebben we vistochten georganiseerd naar de Doggersbank, Monkeybank en Helgoland. Deze prachtige tochten zijn snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Grote groep

grote groep zeevissen

Kies bij een grote groep eens voor de mogelijkheid om het hele schip af te huren! Hierbij zijn vele extra’s mogelijk, zoals een koud buffet, diner of barbecue aan boord. De ideale vis- en vaartocht voor een familie-uitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander festiviteit.
Kijk hiervoor bij “Schip afhuren“.
Iedere 15e gaat gratis mee!